DE LA POLIȚIE

Distribuie pe:

Un nou accident de circulație pe Calea Sighișoarei

La data de 17 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați pentru a interveni la un accident de circulație, produs în jurul orei 16.40, pe Calea Sighișoarei din municipiul Târgu Mureș .

Din primele informații, un autoturism, condus de un tânăr de 18 ani, pe un sector de drum în pantă și în circumstanțe ce urmează a fi stabilite din cercetări, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga ar fi pătruns pe sensul opus de deplasare, părăsind-ul și intrând în șanțul de pe partea stângă a părții carosabile, răsturnându-se.

În alunecare, autoturismul ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă dinspre Bulevardul 1 Decembrie 1918 spre strada Budiu Mic.

În urma evenimentului, conducătorul auto de 18 ani a fost rănit ușor conform primelor evaluări de la fața locului, acesta fiind transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs evenimentul.

ACȚIUNE ÎN SISTEM “CASCADĂ” PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI RUTIERE

150 de sancțiuni contravenționale aplicate în intervalul 12.00-16.00, 100 dintre acestea pentru viteză excesivă.

Sâmbătă, 17 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Mureș au acționat cu aparatele radar, în colaborare cu polițiștii din județul Harghita, în contextul unei acțiuni organizate în scopul prevenirii accidentelor rutiere și combaterii nerespectării regimului legal de viteză.

Echipajele rutiere au acționat pe DN E578, în intervalul orar 12.00-16.00, în baza neregulilor constatate fiind aplicate, în total, 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.510 lei.

Din totalul acestora, 100 au reprezentat încălcări ale regimului legal de viteză, 5 lipsa centurii de siguranță, 1 efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară, iar restul alte abateri.

Totodată, au fost reținute 17 permise de conducere, 13 dintre acestea conducătorilor auto suprinși de aparatele radar cu viteze neregulamentare.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 49 de testări alcoolscopice.

Cu această ocazie, polițiștii reamintesc faptul că viteza neregulamentară, prin cele două forme ale sale, neadaptată și excesivă, sporesc riscul de producere a unor evenimente de circulație tragice, soldate cu victime sau pierderi de vieți.

Respectați regulile de circulație și adaptați în permanență viteza la condițiile de drum și cele meteo! Siguranța dumneavoastră și a celor din jur este importantă!

ACȚIUNE RUTIERĂ ÎN MUNICIPIUL TÂRGU MUREȘ

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, intervalul orar 22.00 - 04.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și combaterea evenimentelor rutiere negative.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, 14 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, au fost reținute 4 permise de conducere.

De asemenea, polițiștii au retras 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, polițiștii au mai depistat în flagrant două infracțiuni rutiere:

În jurul orei 00.00, polițiștii au oprit pentru verificări, pe strada Nicolae Grigorescu din municipiu, un autoturism, condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Răstolița. Acesta a fost testat cu aparatele din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise. Menționăm că aceasta nu constituie probă în cadrul dosarului penal, cel în cauză fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii consumului de substanțe cu efect psihoactiv. În cauză, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, a fost deschis un dosar penal de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, în jurul orei 1.30, polițiștii au depistat pe strada Piața Republicii din Târgu Mureș, un tânăr de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. La testarea alcoolscopică, rezultatul testului de respirație a indicat o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice. În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Acțiunile continuă în vederea combaterii încălcării normelor de circulație rutieră.

IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu