Împreună am curățat malul Mureșului care e mai curat ca niciodată!

Distribuie pe:

În data de 22 aprilie, cu ocazia Zilei Pământului, la inițiativa Radio Târgu Mureș, s-a curățat malul Mureșului pe o lungime de cinci kilometri.

Szász Attila, redactor-șef adjunct al Radio Târgu Mureș, a declarat, că este important pentru ei să participe la educarea conștiinței ecologice a comunității. Pentru aceasta, nu este suficient să se vorbească despre problema globală a poluării în interiorul clădirilor 24 de ore pe zi, ci trebuie să aibă inițiativă în a statua exemple practice pentru îmbunătățiri rapide și radicale în mentalitatea populației legate de protecția mediului.

„La acțiunea din anul acesta au participat de două ori mai multe persoane decât anul trecut. Așadar, echipa de curățenie de circa 800 de persoane a reușit să parcurgă o porțiune mult mai mare a lizierei Mureșului. Pentru eveniment a fost anunțat și un concurs de desen, 283 de creații ajungând la adresa noastră. Aceste desene arată că, copiii de clasa I-IV înțeleg cu precizie problema poluării mediului și  au compus în mod creativ mesaje pentru societate" - a declarat Szász Attila.

În popularizarea acțiunii „Împreună curățăm" au participat mai multe asociații, instituții și firme. Evenimentul a avut ca partener, și în acest an, festivalul VIBE, manifestație care va avea loc în perioada 5-8 iulie anul curent, tocmai în apropierea zonelor curățate acum a malului Mureșului.

Organizatorul șef al festivalului VIBE, Rés Konrád Gergely a participat personal la acțiunea de colectare a deșeurilor. De la el am aflat că pentru festival este extrem de importantă locația malului Mureșului și nu s-a pus nicio clipă problema neparticipării la această inițiativă.  Pentru această acțiune au fost atrase echipe de voluntari formate din tineri, care peste câteva luni vor participa la festival, pe malul curățat chiar de ei, al râului. Tematica festivalului din acest an va fi „Viziune asupra viitorului Transilvaniei", tematică din care face parte și conștiința pentru protecția mediului. Pentru aceasta, la evenimentul VIBE, vor fi mai multe întruniri care vor avea rolul de facilitare a formării unei comunități conștiincioase, pricepute și cugetătoare.

La fel ca și anul trecut, organizatorii festivalului VIBE au realizat un filmuleț despre acțiunea comună de salubrizare și care poate fi vizionată la linkul: https://www.facebook.com/vibefesztival/videos/944137849074505/

În data de 5 iulie Festivalul VIBE va începe pe un mal curat al Mureșului!

Lasă un comentariu