Băuturile energizante, interzise minorilor!

Distribuie pe:

Camera Deputaților a votat, ieri, proiectul de lege care interzice vânzarea băuturilor energizante persoanelor sub 18 ani și prevede sancțiuni severe pentru comercianții care nu respectă această interdicție. Măsura vine în contextul creșterii preocupărilor privind efectele negative ale consumului de băuturi energizante asupra sănătății tinerilor.

Conform legii, băuturile energizante (produse ce conțin o combinație de carbohidrați, vitamine, minerale și două sau mai multe substanțe stimulante precum cafeina, taurina, carnitina ș.a.) nu vor mai putea fi comercializate către minori în incinta instituțiilor de învățământ, instituțiilor de sănătate sau în locuri destinate ocrotirii persoanelor defavorizate. Amenzile pentru încălcarea acestui act normativ pot ajunge până la 30.000 de lei, iar în cazul repetării faptelor contravenționale, agenții economici riscă suspendarea activității pe o perioadă de 10 până la 30 de zile.

În speță, Camera Deputaților este forul decizional, ceea ce înseamnă că, după promulgarea de către Președintele României și publicarea în Monitorul Oficial, legea va intra în vigoare.

Lasă un comentariu