“Cum arată astăzi școala, așa va arăta mâine țara” (Spiru Haret)

Distribuie pe:

În continuarea dialogului pentru o lege a salarizării care să fie cât mai aproape de nevoile de performanță din sistemul public din România, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, s-a întâlnit zilele acestea cu sindicatele reprezentative din sistemul de învățământ. La întrevedere, din partea Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” au participat M. Nistor, I.Barbu și D.Neacșu.

“Educația este o prioritate. Vom continua dialogul cu partenerii sociali din educație și vom găsi împreună soluții, astfel încât să creștem gradul de atractivitate al profesiei de dascăl, iar fiecare profesor, de la debutant și până la profesorul universitar, să fie încurajat să fie cât mai performant”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu.

“Am cerut reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene să urgenteze rezolvarea problemelor apărute în ultima perioadă cu privire la alimentarea cardurilor de primă de carieră didactică/ prima de cariera profesională. Cei de la MIPE au precizat că au avut o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Educației și le-au solicitat acestora lista actualizată cu tot personalul din învățământ. Urmează ca Ministerul Educației să trimită în maximum 48 de ore documentul, urmând ca imediat să se îndrepte erorile apărute (profesori care au primit doar 500 lei, personal nedidactic care nu a primit nimic, sau personal nedidactic care a primit 1500 lei)”, a precizat prof. Rezi Maria, președinte al Sindicatului din învățământ “Spiru Haret” Mureș. (B.B.)

Lasă un comentariu