50% dintre ucrainenii rămași în România vor să se angajeze ori să-și deschidă o afacere

Distribuie pe:

50% dintre ucrainenii rămași în țara noastră afirmă că vor să se angajeze ori să-și deschidă o afacere în România.

Fundația World Vision România în colaborare cu Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov și cu sprijinul financiar al UNHCR lansează un proiect prin care 1.200 de adulți ucraineni, solicitanți de azil și români vor fi sprijiniți să-și găsească un loc de muncă.

Milioane de ucraineni au tranzitat teritoriul României în ultimii doi ani de război. Dintre aceștia, 157 de mii au cerut o formă de protecție legală, iar la începutul lunii februarie 78.743 de ucraineni erau prezenți în țara noastră.

Dintre cei care rămân pe teritoriul României, 39% spun că doresc să se angajeze în România, în timp ce 11% ar vrea să-și deschidă o afacere în țară. Alți 48% spun că vor să se întoarcă în Ucraina după terminarea conflictului, potrivit unei analize realizate de FONPC.

Dintre cei care au un loc de muncă, între 25 și 30% aceștia lucrează online (la distanță) pentru locurile de muncă pe care le au în Ucraina, iar în jur de 16% sunt integrați pe piața muncii din România, conform estimărilor UNHCR de anul trecut.

Fundația World Vision România, în colaborare cu Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov și cu sprijinul financiar al UNHCR România, lansează proiectul “Protecția și incluziunea socio-economică a refugiaților și solicitanților de azil în România”.

Proiectul se desfășoară până în decembrie 2024 și își propune să faciliteze incluziunea socială și economică pentru 1.200 de tineri și adulți, refugiați ucraineni, solicitanți de azil și români persoane vulnerabile din București si cinci județe (Brașov, Cluj, Constanța, Iași și Suceava), pe piața muncii din România. Dintre aceștia, 80% sunt refugiați ucraineni sau solicitanți de azil, iar 20% sunt români. (...)

Lasă un comentariu