“Calendar popular mureșean în tradiții și obiceiuri”

Distribuie pe:

Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș a anunțat, marți, lansarea unui “Calendar popular mureșean în tradiții și obiceiuri”, coordonat de cercetătorul Laura Pop, care oferă o panoramă asupra obiceiurilor populare și interferențele acestora cu sărbătorile religioase.

“Suntem încântați să vă anunțăm lansarea albumului intitulat «Calendar popular mureșean în tradiții și obiceiuri», coordonat de Laura Pop, cercetător la Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș. Această publicație aduce în prim-plan sărbătorile religioase și calendarul popular, oferind o perspectivă detaliată asupra intersecției dintre calendarul religios, fenomenele naturale și evenimentele sociale. Calendarul popular mureșean reprezintă un model abstract, alcătuit din mai multe calendare specializate, adaptate nevoilor și ciclurilor comunităților locale”, a anunțat Muzeul Județean Mureș pe Facebook.

Albumul este rezultatul unei ample cercetări, care îmbină informații din corpusurile de documente etnografice cu datele obținute în teren în cadrul proiectului “Un secol de istorie în imagini” și cu fotografii vechi din colecția Muzeului Județean Mureș. (AGERPRES)

Lasă un comentariu