Târgu Mureș: Facilitățile pentru familiile cu minim trei copii și ajutorul financiar pentru nou-născuți continuă și în 2024

Distribuie pe:

Familiile din Târgu Mureș cu minim trei copii vor beneficia și în 2024 de facilitățile acordate de municipalitate. Este vorba despre 50% reducere la abonamente și bilete de acces la Grădina Zoologică; 50% reducere la abonamente și bilete de acces la Complexul de Agrement și Sport “Mureșul”; 50% reducere la abonamente și bilete de acces la Piscina “ing. Mircea Birău”; 50% reducere la abonamente și bilete de acces la Cinema Arta; 50% reducere la abonamente și bilete de acces la Teatrul de Vară, la evenimente organizate de Municipiul Târgu Mureș sau în colaborare cu Municipiul Târgu Mureș; intrare gratuită pentru minori și 50% reducere pentru adulți la biletele de acces la patinoar; abonamente lunare gratuite pentru copiii preșcolari și școlari la toate liniile urbane ale serviciului de transport public local de călători prin curse regulate pe raza administrativ-teritorială a municipiului Târgu Mureș, acordate în baza cadrului-legitimație în original.

În cursul anului trecut, 18 familii din Târgu Mureș au beneficiat de aceste facilități, iar de la 1 ianuarie 2024 până în prezent sunt 5 familii beneficiare.

De asemenea, municipalitatea va acorda în 2024 sprijinul financiar pentru nou-născuții din Târgu Mureș, în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare copil nou-născut. În 2023, 663 de familii din Târgu Mureș au beneficiat de acest sprijin financiar, iar de la începutul anului până acum au fost depuse 112 cereri în acest sens. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu