Lung metrajul “Secretul Insulei Pin Up”, produs de mureșeanul Ovidiu Vasu și filmat la Uzian Foto din Târgu Mureș, premiat la cel mai important Festival de filme SF din SUA

Distribuie pe:

Mureșeanul Ovidiu Radian Vasu, producătorul și managerul de producție al filmului SF “Secretul Insulei Pin Up”, regizat de Alecs Năstoiu, a anunțat că lung metrajul românesc a fost onorat cu Premiul de Excelență și a câștigat titlul de Cel Mai Bun Design de Producție la cea de-a 49-a ediție a Festivalului Internațional de Film Științifico-Fantastic din Boston (SUA). În cadrul festivalului din SUA filmul a avut două premiere, una la Somerville Theatre, pe 17 februarie, iar a doua la Embassy Theatre din Waltham, pe 18 februarie.

“Am văzut doar reacțiile publicului din America. Filmul încă nu a fost proiectat în altă parte. Am avut premierea în două săli, iar reacțiile publicului american au fost extraordinare. În Boston e un public cizelat, apropiat de simțirea britanică. Unul dintre membrii juriului a văzut filmul și la jurizare, apoi l-a văzut și în la Somerville Theatre, în premieră mondială, după care a venit 30 de stații de metrou să îl mai vadă o dată și a ținut neapărat să vorbească cu regizorul”, a declarat, ieri, la Târgu Mureș, Ovidiu Radian Vasu. Festivalul din Boston este locul unde s-a născut practic, “Războiul Stelelor”, un film de referință pentru iubitorii SF-ului, în 1977, la a doua sa ediție, festivalul prezentând o avanpremieră a filmului, necunoscut la acea vreme publicului larg.

Referindu-se la premiera filmului în România, producătorul acestuia a spus că aceasta “va fi la unul din festivalurile mari. Filmul a fost depus pentru selecția oficială. Ne dorim să fim la TIFF, fie în competiție, fie în proiecție specială, la Dracula Film Festival, un festival de fantasy la Brașov, Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film din Iași, la SIMFEST-ul de la noi din Târgu Mureș. Premiera nu va putea fi mai devreme de mai-iunie, pentru că trebuie să aibă loc într-unul din aceste festivaluri. TIFF-ul este cel mai aproape, aceasta fiind borna noastră”.

“Secretul Insulei Pin-Up” a fost filmat în ruinele fostei Uzine Foto din Târgu Mureș. Acesta este atât un film SF despre o fată închisă într-o fabrică abandonată din care încearcă să evadeze rezolvând puzzle-uri și enigme, cât și un film despre sănătatea mintală, despre oamenii care suferă de anxietate și depresie și soluțiile pentru a le depăși. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu