Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din municipiul Reghin - 28 de ani de activitate neîntreruptă

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, zilele trecute, membrele Asociației Femeilor Creștine Ortodoxe din municipiul Reghin au organizat un moment festiv cu prilejul împlinirii celor 28 de ani de activitate neîntreruptă. Prin râvna membrelor fondatoare, având ca președinte executiv pe doamna Floarea Selăgean, Asociația a activat începând cu data de 1 martie 1996 ca Filială a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române, iar din 1 septembrie 2005 a dobândit personalitate juridică.

Bucuria clipelor festive a debutat cu slujba de Te Deum, oficiată de subsemnatul, preot coordonator al organizației, precum și o slujbă de pomenire a membrelor asociației trecute în veșnicie. Prin grija părintelui protopop Valentin Vârva, președinta Asociației a înmânat, din partea protopopiatului Reghin, o Diplomă de recunoștință fiecărei membre și voluntare, pentru implicarea în diversele activități și pentru rezultatele pastoral-misionare deosebite ale acestora.

Timpul slujirii în cadrul Asociației din punct de vedere social redescoperă fiecărei voluntare valoarea demnității umane în duhul Evangheliei,

iar cei suferinzi sau aflați în diverse situații deosebite pot deveni prilej de părtășie cu Hristos - Samarineanul milostiv. În acest sens, vârstnicii, bolnavii, persoanele fără adăpost, cazurile sociale de la maternitatea Reghin, familiile numeroase, văduvele și orfanii pot avea un sprijin prin programele pe care asociația le inițiază. Întâlnirile duhovnicești, evenimentele culturale, pelerinajele, diversele ateliere și voluntariatul oferit de către cadrele didactice prin programul “Meditații gratuite pentru BAC - 2024” descoperă o sferă largă de realizări pe diferite paliere de activitate și oferă

șansa fiecărui suflet implicat să fie părtaș iubirii milostive a lui Dumnezeu, iar pe semenul nostru să îl recunoaștem ca frate și chip hristic al veșniciei.

Astfel, membrele Asociației au împărtășit, în cadrul acestui eveniment, pentru câteva clipe, bucuria de a dărui, prin bilanțul și diversitatea acțiunilor desfășurate până în prezent. La final, membrele Asociației și voluntarii implicați au luat parte la o agapă frățească.

Coordonator, preot Vasile Valentin Gherman

Lasă un comentariu