Prefectul Ciprian Dobre: Se lucrează la decolmatarea și amenajarea cursurilor de apă de pe Câmpie

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, a efectuat o vizită de lucru la lucrările de decolmatare a cursurilor de apă din zona de câmpie a județului Mureș. Administrația Bazinală de Apă Mureș, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș, execută lucrări de decolmatare pe Pârâul de Câmpie și afluenți ai acestuia, în zonele în care, în anii precedenți la debite crescute, au fost inundații.

“Am mers în teren alături de conducerea ABA Mureș și SGA Mureș, dar și cu primarii comunelor în care au loc lucrări pe cursurile de apă. Lucrările planificate din timp și executate corect vor ajuta la reducerea efectelor negative în cazul unor inundații. Prevenim astfel blocajele în Zau de Câmpie, Sânger și Tăureni, pe pârâul de Câmpie și pe pârăul Sarchii, alături de alte cursuri de apă din județ despre care știm că pun în pericol bunurile oamenilor când nivelul apei crește. Le-am solicitat șefilor Administrației Bazinale de Apă Mureș și Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș continuarea lucrărilor în ritm susținut, iar pe primarii din zonă i-am îndemnat să sprijine cu tot ce pot eforturile Apelor Române tocmai pentru a proteja populația și a elimina riscurile aduse de ploile abundente”, a afirmat prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre.

Pe raza UAT Sărmașu, în loc. Balda, se execută lucrări de decolmatare și reprofilare a albiei pe o lungime de 3,5 km, cu un volum estimat de 10.500 mc. Pe raza UAT Zau de Câmpie, în loc. Bărboși, se execută lucrări de decolmatare și reprofilare ale cursului de apă Sarchii, afluent de stânga al Pârâului de Câmpie, pe o lungime de 3 km, cu un volum de 7.500 mc. Pe raza UAT Tăureni (în continuarea lucrărilor începute în anul 2023) se execută lucrări de decolmatare și reprofilare ale cursului de apă Pârâul de Câmpie, pe o lungime de 1,5 km, cu un volum de 5.500 mc. Pârâul de Câmpie este afluent de dreapta al râului Mureș și are o lungime de 59 km.

Lasă un comentariu