Un militar rus de rang înalt avertizează cu privire la riscul escaladării războiului din Ucraina

Distribuie pe:

General-colonelul Vladimir Zarudnițki, șeful Academiei Militare a Statului Major general al armatei ruse, a avertizat că actualul conflict din Ucraina ar putea escalada într-un război pe scară largă în Europa și a declarat că probabilitatea ca forțele Moscovei să se implice într-un nou conflict cresc semnificativ, potrivit Reuters, preluat de AGERPRES.

General-colonelul rus a făcut aceste declarații într-un articol pentru “Gândirea militară”, o publicație a Ministerului Apărării rus, a relatat joi agenția de presă rusă RIA, potrivit Reuters. “Posibilitatea unei escaladări a conflictului din Ucraina - de la extinderea participanților la «forțele proxy» folosite pentru confruntarea militară cu Rusia până la un război pe scară largă în Europa - nu poate fi exclusă”, a afirmat militarul rus, citat de RIA. “Sursa principală a amenințărilor militare la adresa statului nostru este politica anti-rusă a Statelor Unite și a aliaților săi, care duc un nou tip de război hibrid pentru a slăbi Rusia în orice mod posibil, a-i limita suveranitatea și a-i distruge integritatea teritorială”, a susținut înaltul ofițer rus. “Probabilitatea ca statul nostru să fie atras intenționat în noi conflicte militare este în creștere semnificativă”, a adăugat el.

Războiul din Ucraina a provocat cea mai profundă criză în relațiile Rusiei cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba din 1962, iar președintele rus Vladimir Putin a avertizat că Occidentul riscă să provoace un război nuclear dacă trimite trupe să lupte în Ucraina, amintește Reuters.

Comentariile general-colonelului Vladimir Zarudnițki intervin într-un moment în care Occidentul se străduiește să ajute Ucraina cu mai multe arme și finanțare după contraofensiva eșuată a Kievului din vara trecută și după ce forțele ruse au recăpătat inițiativa pe câmpul de luptă.

Militarul rus a pledat pentru o serie de schimbări în modul în care Rusia își organizează armata și securitatea, a adăugat RIA, inclusiv punerea unui accent mai mare pe nevoia de a se baza pe ceea ce el a numit țări prietene pentru a asigura securitatea Rusiei și consolidarea întregii societăți ruse în jurul nevoilor sale de apărare.

Lasă un comentariu