Azi, în concert un artist desăvârșit al vremurilor noastre

Distribuie pe:

Născut în 1968, la Reșița, pianistul Daniel Goiți și-a început pregătirea muzicală la Școala de Muzică din orașul natal, apoi a urmat cursurile Liceului de Muzică din Cluj Napoca și pe cele ale Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din același oraș, la clasa profesoarei Ninuca Oșanu-Pop. În anul 1996 a absolvit “Hochschule der Künste” din Berlin, profesor fiindu-i Georg Sava.

Pe parcursul carierei sale a primit peste 25 de premii și distincții (premiul I și titlul de laureat la Concursul “George Enescu” din București, 1991; Premiul I la Concursul de Pian “Artur Schnabel” din Berlin, 1992; Titlul de Visiting Artist-Teacher oferit de University of Alabama, S.U.A., 1999 etc.). În 2005 a obținut titlul de doctor în muzică, iar în prezent este în fruntea catedrei de Pian - Orgă la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj. A susținut numeroase cursuri de măiestrie. Desfășoară o foarte bogată activitate concertistică în țară și străinătate. A realizat înregistrări CD, de radio și de televiziune (sursa și foto - filarmonicams.ro).

Reamintim că azi, 14 martie, la ora 19, în cadrul unui concert simfonic extraordinar, Filarmonica de Stat Târgu Mureș marchează 30 de ani de colaborare cu dirijorul Shinya Ozaki (Japonia), iar pianistul Daniel Goiți va fi acompaniat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.

Programul serii va cuprinde: Uvertura “Don Giovanni”, KV 527 de W.A. Mozart, Concertul nr.1 pentru pian și orchestră în Do major, op.15 de L. van Beethoven și Simfonia nr.4 în fa minor, op.36 de P.I. Ceaikovski.

Lasă un comentariu