La Târgu Mureș, Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele IX-XII

Distribuie pe:

Ministerul Educației organizează, și anul acesta, olimpiadele școlare, concursuri de masă pentru cei mai înzestrați elevi în toate domeniile.

Anul acesta, în perioada 2-7 aprilie, etapa națională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele IX-XII va avea loc la Târgu Mureș. La competiție vor participa 380 elevi din toate județele țării, 42 de profesori însoțitori și 50 de profesori, membri ai Comisiei centrale.

Probele de concurs se vor desfășura la Colegiul Național Pedagogic “Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș.

“Este un context onorant pentru județul Mureș, pentru Inspectoratul Școlar Județean Mureș, să găzduiască, la Târgu-Mureș, Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele IX-XII, manifestare prestigioasă în care elevii sunt chemați să dea măsura talentului și a cunoștințelor în științele exacte. Sperăm într-o bună desfășurare a acestei manifestări menită să așeze la loc de cinste învățământul mureșean. La această sărbătoare, în care etalarea talentului, a creativității și a perseverenței vor fi adevărații câștigători!”, a precizat prof. Paula-Maria DĂRĂBAN, inspector școlar general la IȘJ Mureș.

Deschiderea festivă a Olimpiadei este programată în 2 aprilie, ora 19, la Palatul Culturii din Târgu Mureș. (B.B.)

Lasă un comentariu