ORIZONT CULTURAL

Distribuie pe:

La Teatrul Național Târgu-Mureș - Compania Liviu Rebreanu Luna aprilie va fi tonică și expansivă”

Pe măsură ce natura revine la viață, spectacolele mai vechi și mai noi revin pe scenă cu un plus de vitalitate. Luna aprilie va fi tonică și expansivă.

“Unchiul Vania” va vorbi despre plictis în cel mai dinamic mod posibil, în timp ce “Furtuna” vă va face să conștientizați că, uneori, visul și realitatea sunt greu de separat.

“Jocul de-a vacanța” vă va oferi o mostră consistentă de escapism în cel mai pur stil Mihail Sebastian, cu umor și sensibilitate, urmând ca legendarul “Campionat de improvizație” să fie aniversat la Sala Mare, printr-o reprezentație specială, cu prilejul împlinirii venerabilei vârste de 15 ani. “Neliniște” va adresa în continuare întrebări incomode în moduri revelatoare, iar “Pisici, oameni și alte animale” va încânta publicul de toate vârstele cu multă vervă, muzică și ritm.

Cum se poate încheia mai inspirat luna dacă nu în hohote de râs? “Totul e relativ” vă promite un regal de umor și bună dispoziție în dulcele stil englezesc.

Biletele pot fi achiziționate online de pe https://teatrunational.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2401

In memoriam

De ziua nașterii lui Mircea Eliade (13 martie 1907- 22 aprilie 1986), câteva confesiuni despre afecțiune, sinceritate, libertate și înțelegere, selectate de prof. univ. dr. Iulian Boldea:

* “Gândiți-vă la cât timp pierdeți cu oameni care nu vă înțeleg, câtă afecțiune risipiți pentru oameni care nu simt - iar pentru acei foarte puțini, care vă sunt adevărați frați, nu găsiți decât câteva zâmbete, câteva vorbe goale.”

* “Nu ești dator să ajungi ceva, ceea ce importă în primul rând este să fii tu și să poți rămâne tu însuți în orice împrejurare a vieții.”

* “A fi liber înseamnă, înainte de toate, a fi responsabil față de tine însuți.”

Prezență românească la Târgul de Carte de la Leipzig

Ministerul Culturii organizează prezența românească la Târgul de Carte de la Leipzig - cel mai important eveniment central și est-european dedicat autorilor, traducătorilor, lecturilor și dezbaterilor literare (21 - 24 martie).

La ediția din acest an, sunt aduși în prim-plan autori și autoare din România, precum și scriitori de limbă germană, cu origini românești: nouă autori invitați, 12 evenimente, peste 150 de titluri expuse, o mini librărie cu carte românească, precum și alte surprize literare așteaptă publicul la standul României organizat de Ministerul Culturii (Hala 4, D311), sub cunoscutul motto “Books For Friends”.

Lasă un comentariu