InfoCons: Gustare de post cu până la 50 E-uri! Fii informat în Postul Paștelui!

Distribuie pe:

A început Postul Paștelui, iar InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu informații despre numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, proveniența ingredientului principal etc., din produsele ce vor fi consumate cu preponderență în Post.

Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri. De pildă, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Mai mult decât atât, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post (în cazul prezentat: pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, gumă de mestecat) pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea în gustarea de post.

Pentru gustarea de post formată din pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, lapte de soia și gumă de mestecat, cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt:

Acid Ascorbic (E300) - Aditiv alimentar din categoria antioxidanților, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor și legumelor.

Acid Citric (E330) - Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat și în sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.

Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post este consumată cantitatea de sare recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății.

Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil cantitatea de sare din produsele scanate. Consumatorii pot scana produsele ce compun gustările de post, în funcție de preferința fiecăruia, pentru a afla care este cantitatea totală de sare pe care urmează să o consume. În acest fel, printr-o simplă și rapidă scanare a codurilor de bare, consumatorii află imediat dacă gustarea de post conține o cantitate prea mare de sare.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

“Suntem în Post. Pentru cei care cu adevărat țin Post, dar și pentru cei care înțeleg ca și mod de viață să consume produse de post, ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural - fără chimicale, cu multe legume. Dar, din păcate, E-urile, coloranții, conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post, trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înțelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii și pentru părinții lor. Există și o soluție pentru a fi mai informați, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim! Alegem în cunoștință de cauză, descărcând Aplicația GRATUITĂ InfoCons, care, pe lângă faptul că ne aduce un răspuns la întrebările de mai sus, ne ajută să identificăm și alergenii și totodată să fim la curent cu toate alertele rapide ale UE cu privire la produsele agroalimentare”, Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Lasă un comentariu