Evidență a șoferilor care au urmat cursuri defensive

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 1.040, din 26 octombrie 2022, a fost publicat Ordinul nr. 153/2022 privind procedura de ținere a evidenței conducătorilor de vehicule care au urmat cursuri în domeniul conducerii defensive și de evaluare anuală a eficienței acestor cursuri, raportat la gradul de implicare a absolvenților în accidente de circulație.

Potrivit actului normativ, evidența conducătorilor de vehicule care au absolvit cursuri în domeniul conducerii defensive, precum și evaluarea anuală a eficienței absolvirii acestor cursuri prin raportare la gradul de implicare a acestor conducători în accidente de circulație produse pe teritoriul României, se ține de către Poliția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), prin intermediul mijloacelor informatice.

Evidența se constituie la nivelul Direcției Rutiere din cadrul IGPR, pe baza datelor furnizate de structura din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI), competentă să autorizeze școlile de conducători auto în domeniul conducerii auto defensive.

De asemenea, evidența conține date referitoare la numele, prenumele și codul numeric personal al conducătorului auto care a absolvit cursul de conducere defensivă, precum și data absolvirii cursului.

Pentru constituirea evidenței inițiale, IGPR, prin Direcția Rutieră, solicită, până la data de 1 martie a anului 2023, structurii competente din MTI să îi comunice datele centralizat, în format electronic.

Pentru actualizarea evidenței, IGPR, prin Direcția Rutieră, solicită, anual, până la data de 22 ianuarie, structurii competente din cadrul MTI datele absolvenților de cursuri de conducere defensivă ulterior ultimei comunicări.

Datele cu caracter personal colectate în temeiul acestui ordin, intrat în vigoare la data de 26 octombrie 2022, se stochează pe o perioadă de 3 ani. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu