La Sânpetru de Câmpie și Șincai, Finanțare pentru investiții în modernizarea infrastructurii

Distribuie pe:

Zilele trecute, ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat 65 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”. Acestea vizează modernizarea drumurilor de interes local și a infrastructurii stradale, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a rețelelor de distribuție a gazelor naturale, menajarea unor piste pentru bicicliști, precum și a unor poduri, podețe, șanțuri și rigole betonate.

La nivel național, valoarea totală a acestora este de 774.458.121,60 de lei.

,,Aceste proiecte se alătură celorlalte 3.169 deja contractate, în valoare de peste 35,78 miliarde de lei, care vor veni în sprijinul cetățenilor și vor contribui la dezvoltarea comunităților, asigurând accesul la servicii publice de bază, atât în ceea ce privește infrastructura rutieră, cât și rețelele de alimentare cu apă, de canalizare sau de distribuția gazelor naturale!”, a declarat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

În județul Mureș, pentru înființare infrastructură de apă uzată în comuna Sânpetru de Câmpie și extinderea rețelei de canalizare în comuna Șincai s-au alocat câte 14,000,000 de lei fiecărei unități administrative, după cum a informat Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. (B.L.)

Lasă un comentariu