PROIECT: STIMULENTUL DE REINSERȚIE, MAJORAT DE LA 650 LA 1.500 DE LEI!

Distribuie pe:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat pe pagina proprie de Facebook că, în curând, pe site-ul oficial al ministerului va fi lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență referitor la majorarea stimulentului de reinserție de la 650 lei la 1.500 lei pentru părinții care se întorc la muncă înainte ca bebelușul să împlinească 6 luni.

“Unul dintre obiectivele importante ale Ministerului Muncii este să creștem gradul de ocupare, în condițiile în care multe domenii de activitate au avut de suferit pe perioada pandemiei. Ne-am propus să elaborăm o serie de măsuri active care să sprijine deopotrivă și angajații, și angajatorii.

Printr-un proiect de ordonanță de urgență modificăm cadrul legal pentru concediul și indemnizația lunară de creștere a copiilor. În sensul în care creștem stimulentul de reinserție, pentru ca părintele care se întoarce la muncă, înainte de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, să primească 1.500 de lei, față de 650 de lei cât este acum. Așa, părintele poate apela la servicii profesionale de îngrijire a copilului.

În prezent, condiția pentru a primi stimulentul este ca mama sau tatăl să revină la serviciu cu cel puțin 60 de zile înainte ca micuțul să împlinească 2 ani.

Prin acest proiect de OUG, modificăm cadrul legal pentru concediul și indemnizația lunară, în sensul în care creștem stimulul de reinserție pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de 6 luni, acesta fiind în concediul de creștere a copilului.

Până acum, foarte, foarte puțini părinți au optat să revină la muncă mai repede. Noi mizăm ca, prin această măsură, cel puțin un sfert dintre părinți să revină mai repede la muncă.

Valoarea medie a indemnizației de creștere a copilului aflată în plată acum este de 2.314 lei”, a explicat ministrul Muncii.

 

Lasă un comentariu