Finlanda, “cea mai fericită țară din lume” pentru al șaptelea an consecutiv; România, pe locul 32

Distribuie pe:

Finlanda a fost desemnată, pentru cel de-al șaptelea an consecutiv, țara cu cea mai fericită populație din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report publicat miercuri, cu prilejul Zilei Internaționale a Fericirii, informează DPA, preluat de Agerpres.

România ocupă locul 32, cu 6.491 de puncte, în scădere față de anul trecut, când s-a clasat pe locul 24.

Raportul ia în calcul perioada 2021-2023 și are la bază evaluări subiective privind bunăstarea populației dintr-o anumită țară.

Toate țările nordice se situează în primele zece locuri, Finlanda fiind urmată de Danemarca, Islanda și Suedia. Norvegia se situează pe locul al șaptelea.

Israelul s-a clasat pe un surprinzător loc cinci, printre state din nordul Europei și înaintea Regatului Țărilor de Jos.

Germania, pe de altă parte, a pierdut un număr semnificativ de locuri față de anul trecut, când a ocupat poziția a 16-a. Anul acesta, s-a clasat pe locul 24. Niciuna dintre țările mari nu s-a situat în primele 20, după ce Statele Unite au căzut pe locul 23 de pe locul 15 anul trecut.

Clasamentul include 143 de țări. Cercetătorii nu au detaliat în cadrul raportului motivele exacte pentru care finlandezii sunt mai fericiți decât alte națiuni ale lumii.

Cu toate acestea, au identificat un număr de factori-cheie care, de regulă, îi face pe oameni să se simtă fericiți, cum ar fi sprijinul social, veniturile, libertatea și lipsa corupției. “Așadar, nu e neapărat vorba de fericire în sensul de a țopăi de fericire, de o bucurie a momentului. Este vorba mai degrabă de un sentiment de mulțumire. Cred că este un aspect important”, a declarat pentru DPA Jan-Emmanuel De Neve, unul dintre autorii World Happiness Report.

Locuitorii țărilor nordice își evaluează propriile vieți la niveluri foarte ridicate conform acestor criterii și sunt mulțumiți.

Lasă un comentariu