Oficial ungar: Situația din Europa este acum cea mai critică

Distribuie pe:

În ultimii doi ani și un pic, situația din Europa este acum cea mai critică, amenințarea unui război mondial devine din ce în ce mai puternică, a scris ministrul ungar de externe și al comerțului exterior, Péter Szijjártó, luni, pe pagina sa de socializare.

“Liderii din Europa de Vest ar trebui să recunoască: strategia lor în ceea ce privește războiul din Ucraina a eșuat, iar dacă ar fi investit în realizarea păcii chiar și numai jumătate din energia consumată pentru transporturile de arme, focul ar fi încetat cu mult timp în urmă”, a explicat Szijjártó.

În schimb, acum este incitată amenințarea unui război mondial direct, sub conducere franceză, pe principiul “cea mai bună apărare este atacul”, a adăugat politicianul maghiar.

Posibila trimitere de trupe terestre în Ucraina aduce cu sine pericolul extinderii războiului, mai mult decât atât, este în contradicție totală cu deciziile de până acum ale NATO, a subliniat Péter Szijjártó: “Noi nu vrem război în Europa, și sperăm că nici colegii noștri europeni nu vor continua să se joace cu focul”.

Aproape 90% din populația Ungariei este împotrivă ca militarii țărilor europene sau ale forțelor NATO să lupte în Ucraina, potrivit celui mai recent sondaj de opinie.

Trei sferturi dintre respondenți consideră că acest conflict armat este un conflict între interesele economice și militare ale marilor puteri (SUA și Rusia) și că nu există pace deoarece niciuna dintre părți nu este dispusă să cedeze. (sursa - MTI)

Lasă un comentariu