Când inimile se îmbrățișează

Distribuie pe:

Admiram, nu de mult, o grafică ce reprezenta două inimi, îmbrățișându-se. Era un superlativ al candorii și al sentimentului că viața îi poate întinde omului mâna mângâierii. Aduc în zi imaginea graficianului, privindu-le studenților de la Institutul Margareta-Maria din Kortemark-Belgia, care desfășoară un program Erasmus la Centrul de Zi “Cezara” din Târgu-Mureș, îndemânarea în aplicarea celor mai noi metodologii de recuperare și abilitare a persoanei cu dizabilități, îndemânare însoțită de bucuria că inimile lor și ale celor cărora li se adresează au aceeași tandră lumină, îmbrățișându-se.

Prezența studenților belgieni înseamnă pentru Centrul de Zi “Cezara” o lecție de viață, ilustrată prin prietenie, bunătate, amiabilitate, îngăduință și iubire pentru celălalt, ducând în final la alinarea suferințelor și încurajarea celor care le poartă înspre a trăi nemărginite speranțe în bine.

Și cât de aproape îi simțim pe cei veniți atât de departe, rostindu-le cu drag numele: Yarno, Justien, Jietse, Gitte, Maïté, Yarne, Amélie, Amber și numele doamnelor profesoare Lut Coorevits, Katleen Nuitten, Marij Vanlauwe, Anne Goethals.

Câtă omenie în felul de a fi al studenților belgieni și al doamnelor profesoare care-i însoțesc! Prin EI, în aceste zile, casa ne este mai frumoasă, așezând pe colțul mesei nu doar lacrima, ci și surâsul.

Prof. dr. Valentin Marica, Coordonatorul Centrului de Zi “Cezara”

Lasă un comentariu