Camere video în școli, fără acordul părinților

Distribuie pe:

Ministrul educației, Ligia Deca, a afirmat că școlile din România vor putea avea sisteme de supraveghere audio-video în sălile de clasă, fără să fie necesar acordul părinților sau al profesorilor, dacă va fi modificat cadrul legislativ.

“Am considerat necesară modificarea cadrului legislativ, pentru ca școlile să poată decide instalarea sistemelor de supraveghere audio-video, pentru asigurarea bazei și protecției persoanelor și a bunurilor, precum și ca măsură de prevenție a actelor de violență ce pot apărea în spațiul școlar. Prevederea actuală a legii permite școlii supraveghere audio-video doar după consultarea cadrelor didactice, a părinților sau elevilor majori (...)”, a spus Ligia Deca, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit edupedu.ro.

În anul școlar trecut, la nivel național, au fost raportate aproximativ 5.400 de cazuri de violență. Cele mai multe dintre actele de violență raportate se încadrează în categoria “atac la persoană”, aproximativ 73% dintre ele, 12.000 de elevi și 88 de cadre didactice, au primit sancțiuni pentru acte de violență.

Lasă un comentariu