CINEMA LA BIBLIOTECĂ

Distribuie pe:

O nouă activitate prin care transformăm continuu biblioteca în al treilea spațiu al comunității.

Proiectul național “Cinema la Bibliotecă”, dezvoltat de România EduCaB în parteneriat cu Short Film Breaks, va fi prezent și în Târgu Mureș. Scopul acestui proiect este de a transforma bibliotecile publice în spații comunitare de socializare, cunoaștere și educație continuă, oferind momente de relaxare prin intermediul cinematografiei independente. Este o inițiativă ce aduce un suflu nou în mediul cultural, social și educațional, oferind comunității oportunitatea de a se reuni și de a descoperi noi perspective și idei prin intermediul filmului de scurt metraj. În județul Mureș, proiectul va fi derulat și la bibliotecile publice din comunele Albești și Ibănești.

Biblioteca Județeană Mureș își deschide astfel porțile comunității cu o nouă activitate prin care se definește ca un al treilea spațiu, neutru, un loc de întâlnire și conexiune. “Cinema la Bibliotecă” oferă o altă perspectivă asupra cunoașterii și o altă modalitate de vizionare: scurtmetraje independente, cu ocazia de a le discuta cu ceilalți, într-un cadru diferit față de cinematograf sau televizor.

Proiecțiile de debut vor avea loc astăzi, 27 martie 2024, începând cu ora 18.00. Am pregătit o selecție specială de filme, atât pentru cei mici (la Biblioteca Copiilor), cât și pentru adulți (la Sala Documentară).

Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum această inițiativă va contribui la consolidarea rolului bibliotecii în viața orașului nostru și la îmbogățirea experienței culturale a locuitorilor săi.

Lasă un comentariu