Toate propunerile privind finanțarea listei de medicamente compensate sunt aprobate în Guvern

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că toate propunerile privind finanțarea listei de medicamente compensate sunt aprobate în Guvern și a subliniat că în discuțiile purtate cu producătorii de medicamente inovative s-a avut în vedere și perspectiva producerii în România a unor astfel de medicamente.

El a fost întrebat despre faptul că la nivelul Ministerului Finanțelor nu s-a ajuns la un consens pentru finanțare în privința “listei medicamentelor compensate”.

“E vorba de medicamentele inovative, și ieri am avut discuții împreună cu domnul ministru, cu președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Inovative. Și vreau să vă anunț că, în acest moment, din costurile statului român, costurile sunt 80% pentru medicamente inovative și 20% pentru medicamentele generice. Medicamentele generice acoperă 80% dintre pacienți, medicamentele inovative acoperă 20% dintre pacienți (...) Nu știu de blocări, ce știu este că tot ce propune Ministerul Sănătății se aprobă”, a declarat Marcel Ciolacu. El a adăugat că a discutat despre perspectiva producerii anumitor medicamente în țară.

“Am vorbit punctual de Antibiotice Iași, fiindcă acolo și statul poate să intervină cu sume și pentru cercetare, dar, mai ales, pentru zona de producție. Am vorbit de anumite medicamente care au apărut foarte recent. Din câte știu eu, președintele Asociației Europene a Producătorilor de Medicamente acolo o să vină cu o propunere, astfel încât să fie cât mai eficient cheltuiți banii”, a declarat Ciolacu.

Prim-ministrul a participat marți, la Palatul Victoria, la prezentarea a trei caravane medicale, în cadrul evenimentului de lansare a serviciilor medicale mobile pentru mediul rural, organizat de Salvați Copiii România în parteneriat cu Guvernul. (Agerpres)

Lasă un comentariu