Burse școlare în anul de învățământ 2024-2025

Distribuie pe:

Ministerul Educației a lansat, luni, în consultare publică Metodologia de acordare a burselor școlare, enumerând principalele noutăți în domeniu:

* Bursele de merit și de reziliență se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase. Scopul bursei de reziliență, nou apărută în sistem, este, potrivit ministrului Ligia Deca, “de a motiva și elevii care au în acest moment și rezultate medii, să progreseze, o formă de a stimula progresul individual în învățare”.

* Cuantumul bursei de reziliență este de 300 de lei/lună.

* Bursele de merit se acordă elevilor care au cel puțin media 9.50.

* Bursele de reziliență se acordă elevilor care au cel puțin media 7.

Noi beneficiari de bursă socială: elevii cu afecțiuni oncologice și/sau cronice școlarizați, pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni, în cadrul “Școlii din Spital” sau la domiciliu, precum și a elevilor reintegrați în unitatea de învățământ la care au fost înmatriculați anterior, după o perioadă de spitalizare mai mare de 4 săptămâni.

Bursa de excelență, bursa de merit, bursa de reziliență sau bursa tehnologică sunt acordate doar elevilor care au obținut media 10/calificativul “foarte bine” la purtare la finalul anului școlar anterior.

În situația în care elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de excelență, bursa de reziliență, bursa de merit, bursa socială, bursa tehnologică, după caz, pentru luna respectivă.

Bursele menționate se vor acorda începând cu anul de învățământ 2024-2025, de bursa de reziliență urmând să beneficieze aproximativ 160.000 de elevi. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu