GÂNDURI BUNE PENTRU VALENTIN MARICA

Distribuie pe:

A scrie o urare pentru Valentina Marica, un maestru al exprimării în proză și în versuri, ce folosește o limbă română de o frumusețe încântătoare, este o încercare dificilă. Cei care l-au ascultat decenii pe frecvențele Studioului de radio Târgu-Mureș, i-au citit cărțile de versuri sau proză, ori i-au citit publicistica elevată au avut bucuria să descopere un suflet plin de sensibilitate la toate formele de frumos, dar în același timp, și un bun cunoscător al vieții cotidiene la “firul ierbii”, dornic să răspândească în jurul său ceea ce a acumulat prin lecturi așezate și a îmbogățit apoi prin aportul talentului său cu multiple valențe.

Ancorat puternic în spiritualitatea transilvană, dar nu numai, a militat constant pentru dezvoltarea sănătoasă a acesteia sprijinind, cu “armele” specifice unui prestigios jurnalist de radio și de presă scrisă, pe toți cei care au dovedit că o pot face și merită.

Având o profundă cunoaștere a vieții, cu părțile ei luminoase, dar și cu umbrele sale, a demonstrat, în timp, o voință de sorginte spartană cu care i-a impresionat pe cei din jurul său.

La aniversarea sa, care marchează trecerea pragului a șapte decenii de viață, i se cuvin, pe deplin, urări încărcate de afecțiune prietenească pentru a avea, mulți ani și de aici înainte, sănătate și energie în plan spiritual, dar și pentru a putea continua efortul său pentru sprijinirea celor care au mare nevoie să fie înconjurați de multă căldură umană.

La mulți și binecuvântați ani, Valentin Marica!

Lasă un comentariu