Teatrul Național Târgu Mureș, Compania Liviu Rebreanu - Furtuna (după William Shakespeare, adaptare de Nicolas Cristache)

Distribuie pe:

“Suntem făcuți din ce-s făcute visele, și viața… scurtă… e-nconjurată de somn.”

“Se spune că e o linie fină între - realitate și vis, fericire și tristețe, bine și rău, lumină și întuneric - și că această călătorie constantă între extreme este ceea ce numim… viață. Doar pentru că putem înlătura un rău, nu înseamnă că trebuie
sau că e întotdeauna bine să o facem - pentru că binele nu poate exista fără rău, iar uneori realitatea nu poate exista fără vis - așa cum observăm în universul lui Prospero - unul dintre cele mai impresionante și enigmatice personaje din opera lui William Shakespeare.

Dar cine e Prospero cu adevărat? Un conducător nedreptățit și condamnat la o moarte cruntă? Un tată îndurerat, pentru care realitatea e prea dură? Actorul care, prin puterea artei sale, ne transpune într-o altă lume? Regizorul care transpune totul din imaginar în real? Autorul care a creat acest univers…? De ce trebuie să fie un singur lucru?

Furtuna, una dintre ultimele piese scrise de marele autor, este o tragicomedie de excepție prin modul în care îmbină tragicul și comicul, iar această nouă adaptare și viziune oferă o experiență plină de emoții - 12 actori creează o lume, la foarte mică distanță de tine, și te invită să visezi alături de ei. Îi vei urma?”

Distribuția:

Nicolae Cristache, Larisa Dobrin, Alex Stoicescu, Mihai Crăciun, Alex Stoicescu, Costin Gavază, Liviu Pancu, Ștefan Mura, Luchian Pantea, Cristian Iorga, Radu Anastas, Sergiu Ștefanache, Daniei Suciu.

Regia artistică: Nicolas Cristache

Lighting designer: Alin Popa

Sufleur: Iolanda Belbe

Regia tehnică: Stelian Chițacu

Reprezentația va avea loc duminică, 7 aprilie, la ora 19.30, la Sala Mică.

Spectacolul are o durată de 1 oră 45 minute și este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Bilete online: https://teatrunational.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2401

Lasă un comentariu