Ziua Jandarmeriei

Distribuie pe:

Cu ocazia împlinirii a 174 de ani de la înființarea Zilei Jandarmeriei Române, pe data de 3 aprilie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș și Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș vor organiza o serie de activități sâmbătă, 30 martie a.c., în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș. Activitatea se va desfășura între orele 11.00 și 13.00.

Persoanele care doresc să ne fie alături pot asista la programul oferit de jandarmi, constând în prezentarea exercițiilor demonstrative de disciplină, dresaj și intervenție a câinilor de serviciu, executarea unor demonstrații de luptă și intervenție ale colegilor din detașamentele operative, prezentarea tehnicii și dotarea jandarmilor (autoturisme și autospeciale), iar cei mici vor avea posibilitatea de a-și testa abilitățile sportive în cadrul unui circuit sportiv.

De asemenea, jandarmii vor sta la dispoziția tuturor vizitatorilor pentru a le răspunde la întrebări, iar cei interesați vor primi informații referitoare la cariera militară și vor avea posibilitatea de a vizita expoziția “Jandarmeria Română 1850-2020”, deschisă la Muzeul de Istorie din Cetatea Târgu Mureș.

Lasă un comentariu