Sute de mii de comprimate de Diazepam, Alprazolam și Clonazepam, introduse ilegal în țară

Distribuie pe:

Trei persoane din Arad au fost reținute de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, după ce ar fi determinat un cetățean străin să introducă în România peste 440.000 comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), care urmau să fie vândute către consumatori din țara noastră.

Reținerile vin după ce, în luna februarie, a fost arestat un alt bărbat implicat în acest caz.

Conform unui comunicat al DIICOT transmis duminică, inculpații au determinat un făptuitor (cetățean străin) să introducă în România o cantitate de peste 440.000 comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), ce urmau să fie comercializate pe teritoriul țării.

Alprazolam este un medicament anxiolitic, utilizat pentru tratamentul tulburărilor anxios-depresive, dar și pentru prevenirea tulburărilor de panică, Diazepam este utilizat pentru tratarea tulburărilor de anxietate, crizele epileptice, insomnii, iar Clonazepam este folosit în tratamentul unor forme de epilepsie și al tulburărilor de panică.

Traficanții au stabilit modalitățile de intermediere a tranzacțiilor, de plată, transport, precum și locul de depozitare a drogurilor până la revânzare.

Sâmbătă, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Arad au efectuat șase percheziții domiciliare în județul Arad, fiind descoperite și ridicate mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), deținute ilegal, în scopul comercializării, precum și alte mijloace de probă.

Doi dintre inculpați au fost arestați preventiv și al treilea a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Tribunalului Arad. (Agerpres)

Lasă un comentariu