Aplicația eDAC, folosită de polițiști, în premieră, pentru verificarea documentelor de identitate

Distribuie pe:

Polițiștii mureșeni au folosit în premieră, în noaptea de sâmbătă spre duminică, aplicația eDAC pentru verificarea documentelor de identitate, în cadrul unor acțiuni pe linie rutieră organizate în Târgu Mureș și în județ.

“În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând cu data de 31 martie, a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate. Aplicația eDAC va fi folosită de structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni, cu privire la aceasta. Noua aplicație va fi folosită de pe dispozitive mobile de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituție sau la ghișeele destinate publicului”, a declarat presei purtătorul de cuvânt la Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, inspector de poliție Aurica Mate, citat de Agerpres. Potrivit reprezentantei IPJ Mureș, prin utilizarea dispozitivelor mobile prin eDAC se poate scana documentul prezentat de persoana verificată, aplicația putând compara datele prezentate cu cele existente în baza de date, informațiile fiind afișate imediat. Prin folosirea aplicației, polițistul poate vedea o serie de informații despre persoana legitimată, inclusiv dacă este urmărită sau dacă are vreo interdicție.

“Polițiștii pot accesa în aplicație și fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație cu persoana verificată. În cazul în care sunt constatate anumite probleme, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare”, a precizat Aurica Mate.

Lasă un comentariu