CSM Târgu Mureș, victorie la masa verde în Liga I de futsal

Distribuie pe:

Formația târgumureșeană a câștigat, luni, la masa verde, cu scorul de 5-0, în fața grupării West Deva, în faza play-out a Ligii I de futsal. Echipa oaspete nu s-a prezentat la meciul de la Târgu Mureș, contând pentru cea de-a 3-a etapă. În urma acestei victorii, mureșenii ocupă cea de-a treia poziție în ierahia play-out, cu 21 de puncte. Pe locul I se află Sepsi Sf.Gheorghe, cu 37 puncte.

Baschet Liga 1: CSM Tg. Mureș, victorie conturată după pauză

Echipa CSM Tg. Mureș 2 continuă să conducă în clasamentul echipelor satelit. Târgumureșenii s-au impus în deplasare în fața formației CS Vâlcea 1924, cu scorul de 102-88. Marcatorii echipei mureșene: Nistor Vlad 34 (5×3), Bot Róbert 19 (5×3), Major Koppány 15p + 9 rec + 6 ass, Mureșan Cristian 13, Kiss Roland 10 (1×3), Szilveszter Botond 7 p + 10 rec, Ghiță Patrick 2, Togănel Filip 2. Au mai jucat: Trif Robert, Pop Cristian, Bot Krisztián. “Am fost slabi în prima repriză. Nu am reușit să recuperăm mingea și nu am putut a juca jocul nostru rapid. Din cauza acestui lucru și datorită apărării noastre slabe, la pauză eram conduși la 10 puncte și am primit 47 de puncte. În vestiar am rezumat ceea ce trebuia să schimbăm în a doua repriză. Aș minți dacă aș spune că mă așteptam la un sfert trei atât de copleșitor. Mă așteptam să revenim, dar nu la acest joc senzațional. În repriza a doua, am recuperat mingea, am avut posesia și am marcat 65 de puncte. Am trecut de la -10 puncte la plus 20 în 15 minute. Am fost foarte buni. Felicit echipa pentru că a dat dovadă de putere mintală și a jucat fără emoții, dar cu o schimbare excelentă de ritm”, a declarat Péter Faragó, antrenorul echipei CSM Tg. Mureș 2.

Arena Națională, luată cu asalt la meciul care ar putea fi decisive în lupta la titlu!

FCSB și Universitatea Craiova sunt primele două clasate în Superliga de fotbal din România și au meci direct chiar în etapa ce urmează. FCSB a câștigat cu Farul Constanța (1-0) și s-a distanțat la șapte puncte în fruntea clasamentului. Următoarea clasată este Universitatea Craiova. În urma meciului de la malul mării, FCSB a făcut 38 de puncte și conduce play-off-ul Superligii, la șapte puncte de Universitatea Craiova, ocupanta locului secund. Cele două se vor întâlni în cadrul etapei cu numărul 3 din play-off, duminică, 7 aprilie, de la ora 20.30, pe Arena Națională. Astfel, runda viitoare ar putea fi decisivă pentru lupta la titlul din campionat. Dacă FCSB câștigă pe teren propriu cu Universitatea Craiova, atunci distanța dintre primele două clasate s-ar mări la 10 puncte. Iar în cazul în care oltenii s-ar impune pe Arena Națională, campionatul s-ar relansa, deoarece ecartul între locul 1 și locul 2 s-ar micșora la patru puncte. Clasamentul play-off-ului, după primele două etape: FCSB - 38 de puncte, Universitatea Craiova - 31 de puncte, CFR Cluj - 28 de puncte, Rapid - 28 de puncte, Farul - 25 de puncte, Sepsi - 23 de puncte. Programul etapei a treia din play-off: Sepsi - Farul, Rapid - CFR Cluj, FCSB - Universitatea Craiova.

Renaște un club de mare tradiție în fotbalul românesc

Corvinul Hunedoara a produs șocul acestui sezon din Cupa României, a învins-o pe CFR Cluj cu 4-0 și s-a calificat în semifinalele competiției. Deși sunt calificați în play-off-ul Ligii a II-a, hunedorenii n-au drept de promovare în acest sezon, însă Ioan Andone anunță că, în stagiunea următoare, Corvinul va îndeplini toate condițiile legislative pentru a ataca accederea în Superligă. “La anul, Corvinul va avea drept de promovare. Societatea e pregătită, actele sunt făcute, totul e în regulă. Va fi echipa județului Hunedoara. Va fi o echipă de județ. Toată dragostea se transmite spre Corvinul. E un club sănătos, cu salariile la zi. Bugetul la Corvinul e cât costă doi-trei jucători de la CFR. Corvinul va fi o echipă de români, în centrul orașului, cu un stadion acoperit, cu 10.000 de locuri. În semifinale se joacă un singur meci și îl jucăm acasă, la Hunedoara, iar finala la Sibiu. Corvinul nu are drept de promovare si se poate pregăti pentru Cupă. Ei abia au promovat, sunt de vreo șase luni în Liga 2. Au venit la meci și oameni din Alba Iulia, Reghin. Bine, au venit pentru CFR, dar să vadă și Hunedoara. Voluntariul și FCU Craiova se gândesc la evitarea retrogradării”, a declarat Ioan Andone, pentru Orange Sport.

Partida de pregătire cu Liechtenstein se va desfășura cu o zi mai devreme

Partida de fotbal România - Liechtenstein, programată inițial pe 8 iunie, va avea loc mai devreme cu o zi, pe 7 iunie, tot pe stadionul Steaua din București. În urma dialogului avut cu reprezentanții Federației de Fotbal din Liechtenstein, meciul dintre cele două selecționate a fost devansat pentru o zi. Astfel, programul tricolorilor înainte de plecarea în Germania pentru EURO 2024 este acesta: 4 iunie / România - Bulgaria, respectiv 7 iunie / România - Liechtenstein. Ambele meciuri vor avea loc pe stadionul Steaua din București. Orele de disputare vor fi stabilite ulterior, împreună cu deținătorii de drepturi.

Dinamo București face spectacol!

Campioana Dinamo București s-a calificat, marți, în deplasare, în sferturile de finală ale European League, după ce a învins formația daneză Bjerringbro-Silkeborg, scor 27-24 (8-16), în manșa retur din optimi. Portarul dinamovist Cupara a avut 22 de parare. Dinamo va întâlni în sferturi pe Skjern Handbold (Danemarca). În tur, campioana României s-a impus cu scorul de 37-34, astfel că se califică în sferturile European League. Anterior, în grupa principală IV, Dinamo București s-a clasat pe locul 3 și a ajuns în optimi, în urma rezultatelor: 33-35 și 27-31 cu Sporting CP, 33-23 și 33-25 cu CSM Constanța.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu