Expoziția de sănătate pentru copii

Distribuie pe:

Peste o sută de copii din ciclul primar de la Școala Gimnazială “Sfântul Petru” din Sânpetru de Câmpie au luat astăzi contact cu o lecție despre sănătate, eveniment desfășurat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în sala Căminului Cultural din localitate, în organizarea Liceului Teoretic Dr. Lind, a Școlii Sanitare Vasile Dan și a școlii gimnaziale din localitate și denumit generic Expoziția de sănătate pentru copii.

Inițiatorul activității a fost prof. Stănescu Ana Maria, care predă Chimie și Biologie la Școala Gimnazială “Sfântul Petru” din Sânpetru de Câmpie.

Practic, elevii din clasele 0-IV, împărțiți pe mai multe grupe, au trecut astăzi pe la standurile amenajate în Căminul Cultural, fiecare stand s-a dorit a fi un atelier de învățare și conștientizare cu privire la sănătate. Cele opt principii de sănătate sunt: aerul, apa, odihna, exercițiul fizic, nutriția, soarele, temperatura și încrederea. Aerul, apa, exercițiul fizic, încrederea în sine au fost principalele atracții ale acestei zile. Fiecare atelier a avut un mentor care a explicat copiilor, având la îndemână nu numai planșe, ci și obiecte diverse, aspecte ale unei vieți sănătoase: de ce e necesar ca aerul respirat să fie curat, cât de importantă e mișcarea în viața de zi cu zi, apa și rolul ei în menținerea unui echilibru vital, dar și gestionarea stărilor emoționale, creșterea stării de bine și a încrederii în sine.

Chiar dacă la orele de științele naturii copiii au mai aflat despre unele aspecte ale menținerii stării de sănătate, de data aceasta, interacțiunea copilului a fost cu totul alta. Practic, prin explicare, prin joc, prin investigare și participare directă, toți elevii ciclului primar au reușit astăzi să acumuleze noi informații folositoare, dar și să se distreze, făcând astfel socializarea mult mai plăcută.

“Cu siguranță, ziua de astăzi va fi una de care își vor aminti elevii noștri. Ne-am bucurat de parteneriatul avut și mai ales de modul în care au reușit să se adapteze nevoilor elevilor din ciclul primar. Ziua mondială a sănătății am vrut să o marcăm într-un mod aparte, nu doar explicându-le copiilor că bunul cel mai de preț pe care îl are omul este sănătatea lui, ci prin ateliere de lucru, mai bine zis de joacă în care au fost implicați participanții. Sunt convinsă cu după această experiență copiii au înțeles mult mai bine unele aspecte, care le vor fi utile și în orele de biologie pe care le vor avea în ciclul gimnazial”, ne-a declarat directorul unității de învățământ, Școala Gimnazială “Sfântul Petru” din Sânpetru de Câmpie, Pintecan Ana Diana.

Am vrut să aflăm și cum au perceput copiii acest eveniment și i-am rugat să noteze câteva impresii, iată câteva dintre ele:

“Ne-a plăcut tare mult activitatea cu aerul, fiindcă am avut un joc interesant de jucat, iar domnii de la stand ne-au arătat cum arată plămânii la un om sănătos și cum arată la cei ce sunt bolnavi”.

“Mie mi-a plăcut totul, dar cel mai mult am apreciat jocul de încredere atunci când am fost puși să ne lăsăm pe spate să cădem pe o saltea, să avem mai mult curaj. Dar a fost frumos și la nutriție și la mișcare pentru că am învățat despre ceea ce trebuie să consumăm ca să rămânem sănătoși.”

“Impresia mea este una foarte bună. Mai mult însă ne-a plăcut la atelierul de Activitate fizică. Aici ne-au explicat despre mișcarea în aer liber și pulsul inimii.

Ne-au măsurat bătăile inimii și apoi ne-au pus să alergăm și iar ne-au măsurat pulsul. Atât de multe lucruri noi am învățat jucându-ne!”

Lasă un comentariu