Sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei - Preoții de pe Valea Mureșului Superior i-au vizitat pe beneficiarii Centrului medical-social din Deda

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Centrul cultural-catehetic și pastoral “Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” al preoților de pe Valea Mureșului Superior desfășoară, în perioada Postului Mare, mai multe activități duhovnicești și social-filantropice la Centrele social-medicale și de îngrijire a persoanelor vârstnice din zona Reghinului. La finele lunii martie, la Centrul medical-social din parohia Deda, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți. Persoanele găzduite aici s-au bucurat de alinare și de darurile cele bogate care au izvorât prin harul tămăduirii și al iertării păcatelor, prin ungerea cu untedelemnul sfințit, însoțit de rugăciunea preoților. Vizitarea persoanelor vârstnice din Deda se înscrie în seria activităților derulate în contextul “Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și a “Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”.

La finalul slujbei, în calitate de gazdă, am adresat mulțumiri tuturor celor prezenți, prilej cu care am subliniat modul în care Dumnezeu Și-a manifestat iubirea și mila Sa față de cei suferinzi și bolnavi. Totodată, am adus cuvinte de mulțumire doamnei Lucreția Cadar, primarul comunei Deda, pentru sprijinul acordat așezământului social. De asemenea, am adus alese gânduri de apreciere părintelui protopop Valentin Vârva și părintelui Sergiu Andone, coordonatorul Centrului cultural-catehetic, pentru modul în care susțin activitatea de îngrijire bolnavilor de aici. La finalul slujbei, în numele comunității Parohiei Ortodoxe Deda, am oferit beneficiarilor alimente, iar preoții Centrului cultural-catehetic au oferit celor prezenți iconițe cu Sfântul Mucenic Pantelimon. (foto - facebook.com)

Pr. paroh GABRIEL FĂRCAȘ

Lasă un comentariu