Cursuri e-learning gratuite pentru SIGURANȚA ONLINE!

Distribuie pe:

Siguranța în mediul online reprezintă o prioritate raportat la preocupările avute pe linia prevenirii criminalității, dată fiind continua dezvoltare și diversitate a fraudelor care se pot produce în mediul online, dar și necesitatea permanentă de informare cu privire la acest subiect.

La nivel național, în cadrul proiectului SIGURANȚA ONLINE, a avut loc lansarea unei noi etape a campaniei Protecție prin educație - Securitate Digitală.

Astfel, inițiativa vizează atât elevii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, cât și profesorii, părinții sau toate celelalte persoane interesate, pentru o mai bună înțelegere și gestionare a amenințărilor care pot apărea în mediul online, astfel încât avantajele tehnologiei să nu fie diminuate de riscurile asociate.

Pentru elevi, cursurile abordează informații referitoare la siguranța tranzacțiilor pe Internet, dependența de Internet, prevenirea pornografiei infantile și modul corect de gestionare a datelor online, iar pentru adulți, abordează subiecte legate de securitatea cibernetică - accesul general și securitatea digitală a copiilor.

Cursurile e-learning pot fi accesate completând mai întâi formularul de înscriere disponibil la link-ul: https://formare.elearning.ro/login. De asemenea, acestea pot fi accesate și de site-ul proiectului Siguranță Proiectului www.sigurantaonline.ro

Toate cele 6 cursuri sunt disponibile gratuit, până în 21 iunie 2024, pe platforma CofeeLMS, dezvoltată de Ascendia, fiind create în Livresq, editorul de cursuri e-learning și lecții interactive.

Vă îndemnăm, așadar, să vă înregistrați pe platformă și să îi informați și pe ceilalți despre aceste resurse importante de pregătire! Nu uitați: informarea corectă reprezintă primul pas spre siguranță!

IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu