UDMR va avea 42 de candidați la funcția de primar și va susține 2 independenți

Distribuie pe:

Procesul de desemnare a candidaților în organizațiile județene Mureș ale UDMR a fost finalizat. Uniunea își propune să își extindă numărul actual de aleși locali, care este de 412 consilieri locali, și va prezenta 42 de candidați la funcția de primar, susținând, de asemenea, 2 candidați independenți la alegerile locale din 9 iunie. Având în vedere că acest an va fi o provocare majoră pentru maghiarii din Transilvania și județul Mureș, UDMR va nominaliza din nou candidați experimentați, capabili și puternici, atât pentru fotoliile de primar, cât și pentru posturile de consilieri. Uniunea își propune să continue dezvoltarea prin intermediul candidaților săi, să protejeze comunitățile noastre și să nu permită altora să ne influențeze viitorul.

“În județul Mureș trebuie să luptăm pentru menținerea armoniei și echilibrului obținut cu greu. Pentru a realiza acest lucru, noi, maghiarii, trebuie să fim puternici și uniți. Trebuie să lăsăm deoparte disputele și îndoielile, deoarece, dacă pierdem județul, ar putea reveni o perioadă de haos și neliniște”, a subliniat Csibi Attila Zoltán, președintele UDMR Mureș, la conferința de presă de ieri după-amiază, adăugând că cei care votează UDMR pe 9 iunie sunt cei care susțin comunitatea maghiară și aleg să continue dezvoltarea. “Trebuie să votăm pentru ca maghiarii să nu poată fi ignorați nici în județul Mureș, nici în Europa. Pentru ca cei care ne reprezintă interesele, care luptă pentru noi, care fac vocea noastră auzită, să fie prezenți și la Bruxelles”, a spus Csibi Attila Zoltán.

Președintele executiv, Novák Levente, a atras atenția asupra pericolelor. El a subliniat că, comasarea alegerilor ar putea duce la o prezență ridicată la vot în rândul românilor. “Putem apăra realizările noastre de până acum, drepturile comunității noastre și interesele maghiarilor doar dacă fiecare maghiar merge la vot. Pe 9 iunie, putem și trebuie să avem un cuvânt de spus în schimbarea în bine a UE, astfel încât comunitatea noastră să aibă o voce mai puternică în Europa și în județul Mureș și să ne putem dezvolta!” - a spus Novák Levente.

Cu patru ani în urmă, UDMR a obținut un succes istoric la Târgu Mureș, Reghin și mai multe localități din județul Mureș. În cei patru ani de mandat care tocmai se încheie, UDMR a avut 412 consilieri locali, 39 de primari și 43 de viceprimari în județul Mureș. Organizația își propune să mențină acest nivel și după alegerile din 9 iunie. (comunicat de presă UDMR Mureș)

Lasă un comentariu