Salvamont Mureș: Bilanțul activității Grupării Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, în primele 3 luni ale anului 2024

Distribuie pe:

Peste 2.400 de misiuni îndeplinite, 18 infracțiuni, 374 contravenții constatate sunt rezultatele misiunilor Grupării Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, în primele 3 luni ale anului 2024.

În primele trei luni ale acestui an, Gruparea Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș a avut o contribuție importantă în asigurarea ordinii publice, în aria de responsabilitate. Cu peste 2.400 de misiuni desfășurate în județele Mureș, Harghita și Bistrița-Năsăud, jandarmii au fost prezenți la aproximativ 90 de evenimente, unele dintre ele cu un număr semnificativ de participanți, printre care se numără: manifestările de protest ale fermierilor din județul Mureș, evenimentele comemorative din 10 și 15 martie din județul Mureș și Harghita, precum și diverse festivaluri și competiții sportive. Misiunile s-au desfășurat fără incidente majore care să afecteze ordinea și siguranța publică.

Echipajele de intervenție au intervenit în peste 75 de cazuri, rezolvând diverse situații, de la aplanarea conflictelor și înlăturarea prezenței animalelor sălbatice din zonele rezidențiale până la intervenții de salvare-evacuare.

Peste 1.300 de misiuni au fost executate, în mod independent sau în cooperare cu Poliția, pentru menținerea ordinii publice în zona instituțiilor de învățământ și în zonele aglomerate, cum ar fi: spațiile comerciale, piețele, autogările și gările.

Peste 200 de acțiuni au fost efectuate în colaborare cu poliția și BCCO, iar aproximativ 60 de misiuni au fost desfășurate în cooperare cu autoritățile care gestionează activitatea silvică, piscicolă și distribuirea de energie electrică.

Ca rezultat al acestor eforturi, au fost constatate 18 infracțiuni pentru furt sau racordare ilegală la rețeaua de distribuție electrică, cu 20 de autori reținuți. Pentru încălcări ale normelor de conviețuire socială conform Legii 61/1991(r) și ilegalități în domeniul silvic au fost aplicate 374 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 81.300 lei.

În plus, colegii noștri au desfășurat 7 activități educative în mediul școlar, la care au participat peste 800 de elevi, acestora fiindu-le prezentat rolul jandarmilor în societate, modalitățile de evitare a violenței școlare și importanța solicitării sprijinului adecvat, precum și cariera militară de jandarm.

Mulțumim comunității pentru încrederea acordată și rămânem la datorie!

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Lasă un comentariu