Radu Pescar, candidatul ADU la Primăria Târgu Mureș. Deputatul Adrian Giurgiu, candidatul ADU la președinția Consiliului Județean

Distribuie pe:

Omul de afaceri Radu Pescar va candida la Primăria Târgu Mureș din partea Alianței Dreapta Unită (ADU), în timp ce deputatul USR Adrian Giurgiu va intra în cursa pentru președinția Consiliului Județean (CJ) Mureș.

La evenimentul de anunțare a candidaților pentru municipiul Târgu Mureș și pentru Consiliul Județean Mureș au participat liderii naționali ai formațiunilor care compun Alianța Dreapta Unită, Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, și Dan Barna, vicepreședintele Uniunii Salvați România.

 Printre facilitățile urbane pe care le-a propus Radu Pescar pentru Târgu Mureș se regăsește și trenul urban, pe un traseu cuprins între Sângerogiu de Mureș și Cristești.

“Infrastructura feroviară este praf în orașul Târgu Mureș, dacă vă uitați pe șinele de cale ferată, sunt super curbate și super strâmbe și oricum trebuie refăcute pe un proiect european, pentru un tren urban. Sunt două soluții care să rezolve și partea de circulație, pentru că, dacă circulă atât de des, blochează orașul și atunci trebuie rezolvate cele cinci sub-traversări sau o soluție mult mai curajoasă pe care am propus-o (...) este îngroparea trenului și a trenului urban, redând terenul de deasupra circulației pe o distanță de 2,7 km. Pe de altă parte, aș vrea să susțin ca societatea de salubrizare a orașului să fie în proprietatea primăriei, pentru ca să nu mai avem atâtea probleme cu prețurile, care sunt foarte, foarte ciudate”, a spus Radu Pescar.

El a mai arătat că va regândi subvențiile care se plătesc din bugetul orașului către transportul local și dorește construirea unui bazin de acumulare pentru o microhidrocentrală, dar și dezvoltarea învățământului de toate gradele.

Candidatul ADU la Consiliul Județean Mureș, Adrian Giurgiu, a anunțat că se va lupta pentru revitalizarea Aeroportului Transilvania Târgu Mureș. (Agerpres)

Lasă un comentariu