Cu mocănița, de la Sovata la Câmpu Cetății

Distribuie pe:

În acest sezon, mocănița, bătrânul tren cu aburi, pornește la drum vineri, 19 aprilie, și circulă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de la orele 10, 13.30 și 17.

Casieria va fi deschisă de la ora 8, iar biletele se eliberează cu loc, în ordinea sosirii, ziua în curs!

La început, in 1915, mocănița parcurgea ruta Târgu Mureș - Praid, fiind în principal un mijloc de transport pentru persoane si mărfuri, dar și o atracție turistică. Timp de 70 de ani, șuieratul locomotive s-a auzit permanent pe acest traseu, apoi au urmat perioade de refacere și chiar închiderea căii ferate înguste. În urma reparațiilor, mocănița s-a întors pe șine în 2011 și circulă din nou pe tronsonul Sovata - Câmpu Cetății.

Trenul cu aburi este compus dintr-o locomotivă și trei vagoane, iar călătoria începe din Sovata, stațiune renumită pentru apele termale cu proprietăți curative. Biletele se cumpără chiar din tren, iar viteza maximă a mocăniței nu depășește 35 km/h, iar pe anumite porțiuni ale traseului este chiar mai redusă, astfel că drumul de 14 km durează aproximativ 45 minute - o oră. Plimbarea cu mocănița îți dă ocazia să contempli unele dintre cele mai frumoase peisaje din țara noastră: păduri bogate, dealuri line, pajiști întinse, casele ardelenești pe care mocănița le lasă, pe rând, în urmă. La capătul traseului, în Câmpu Cetății, la Păstrăvărie, doritorii pot pescui și pot consuma numeroase specialități din pește. La întoarcere, locomotiva rămâne în spatele vagonului, astfel că pasagerii vor avea parte de o priveliște generoasă, pe care să o admire în liniște. (mocanitasovata.ro, romania-travel-guide.com)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu