În Grădinița “Paradisul copilăriei” din Tg. Mureș, Concurs Județean “ANIMALELE LA SFAT”

Distribuie pe:

În Sala festivă a Liceului Tehnologic “Electromureș”, Grădinița “Paradisul Copilăriei”, a avut loc, zilele trecute, cea de-a VIII-a ediție a Concursului Județean “ANIMALELE LA SFAT”. Competiția face parte din Proiectul Educațional Județean “În lumea minunată a animalelor”, realizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, finanțat de Primăria Municipiului Tg. Mureș și Asociația de părinți “Mărgăritar”.

Au participat, cu bucurie și emoție, preșcolari din mai multe grădinițe din județul Mureș, care au interpretat diverse roluri ale animalelor domestice, sălbatice și ocrotite prin lege. Publicul a fost încântat de talentul celor mici, care au prezentat, cu mult tact și originalitate, poezioare, cântece, scenete autodescriptive și alte momente inedite.

Echipa de proiect, formată din inspectori pentru educație timpurie, prof. Gros Ramona Maria, prof. ing. Cozma Ionuț Ciprian, prof. Pop Dorina, prof. Cătană Angela, prof. Onac Adriana, prof. Pavel Claudia, prof. Pasc Andreea, alături de întregul colectiv al Grădiniței și invitata specială, Ionel Ioana Gabriela, din Patrula cățelușilor, au transformat ziua într-o experiență de neuitat, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari (educatoare, părinți, bunici).

Misiunea juriului - format din prof. ing. dir. Cozma Ionuț Ciprian - Liceul Tehnologic “Electromureș”, prof. Vultur Ioana - Grădinița cu P.P. “Manpel” Tg. Mureș, prof. Zvâncă Emilia -

Grădinița “Ama” și Botezan Kinga, de la Grădinița cu Program Prelungit “Căsuța fermecată”, Luduș, a fost una frumoasă, dar și dificilă, deoarece preșcolarii au fost foarte bine pregătiți, costumațiile au fost spectaculoase și atmosfera de poveste.

Efortul celor mici și al cadrelor didactice îndrumătoare a fost răsplătit, pe lângă ropotele de aplauze, și de premiile substanțiale oferite de inițiatorii proiectului, cu susținerea financiară a Primăriei Municipiului Tg. Mureș.

Surprizele primite, diplome, medalii, enciclopedii, ghiozdănele cu animale, baloane și gustări, au adus multă bucurie pe chipurile copiilor și au stimulat dorința acestora de a afla mai multe despre viața animalelor și modul în care pot să le protejeze.

Toți copiii participanți au primit aprecierile și felicitările publicului, părinților și colegilor, iar juriul, cu profesionalism, pe lângă aceste validări ale muncii lor, au ales premianții ediției, felicitându-i pe toți, deopotrivă. Inițiatorii manifestării au ținut să mulțumească Primăriei Municipiului Tg. Mureș pentru finanțarea acestui proiect educațional, dar și pentru oportunitatea de a oferi copiilor o educație de calitate. Felicitări tuturor participanților, cadrelor didactice îndrumătoare și părinților! (L.L.)

Lasă un comentariu