Noi obligații pentru operatorii autorizați în dezmembrări auto

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 374, din 22 aprilie 2024, a fost publicată Legea nr. 110 pentru modificarea și completarea Legii nr. 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor și a vehiculelor scoase din uz.

Potrivit noului act normativ, operatorii economici autorizați să desfășoare activități de colectare, tratare, colectare și tratare sau operatorii economici autorizați să desfășoare activități de dezmembrare, după caz, a vehiculelor scoase din uz sunt obligați să semnalizeze activitatea pe care o desfășoară, prin indicarea pe panouri montate în zone cu vizibilitate bună a elementelor de identificare corespunzătoare activității.

De asemenea, operatorii sunt obligați la montarea unor panouri care au ca scop împrejmuirea locației pentru protejarea din punct de vedere estetic a zonei, prevenirea propagării zgomotelor, precum și pentru prevenirea accesului persoanelor neautorizate.

Încălcarea prevederilor noii legi constituie contravenții (dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate infracțiuni) și se sancționează cu amenzi.

Nerespectarea acestor prevederi atrage după sine amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

Totodată, se modifică și cuantumul altor amenzi. Astfel, cu sume cuprinse între 1.000 și 2.000 lei vor fi amendate persoanele fizice și cu sume cuprinse între 20.000 și 40.000 lei, persoanele juridice, în cazul nerespectării reglementărilor cu privire la sănătatea umană și mediu.

Legea nr. 110 se aplică din data de 25 aprilie 2024. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: pixabay.com)

Lasă un comentariu