Producția de zahăr de la Luduș din 2024, de aproape trei ori mai mare decât cea de anul trecut

Distribuie pe:

Mihaela Neagu, co-proprietar al Fabricii de Zahăr Premium Luduș, a declarat, de curând, că estimează că producția de zahăr în campania din 2024 să fie de 65.000 de tone, în comparație cu cea de anul trecut, care a fost de 25.000 de tone. Anul trecut, fermierii din zonă au cultivat o suprafață mai mică cu sfeclă de zahăr din cauza faptului că timp de aproape doi ani fabrica a fost închisă. Odată însă cu reluarea activității, aceștia au declarat că vor relua și ei cultivarea. Astfel, pentru acest an, fabrica din Luduș a semnat contracte pentru 8.800 de hectare, o suprafață de aproape trei ori mai mare decât cea de anul trecut, încheind contract cu nu mai puțin de 500 de fermieri.

Mihaela Neagu a declarat pentru Agrointel.ro că “planul de investiții a fabricii de la Luduș prevede inclusiv eficientizarea energetică din surse regenerabile, pentru un plus de performanță, dar și retehnologizare și modernizare pentru a putea susține o campanie de procesare de 4 luni, în

acest an”.

Conform liderului de sindicat din Fabrica de Zahăr Premium din Luduș, Daniel Preda, în această perioadă de remont (pregătirea instalațiilor pentru campania de producție din toamnă), conducerea societății face angajări noi. Dacă anul trecut, la începutul verii, fabrica avea doar 100 de angajați, astăzi, numărul acestora a ajuns la aproximativ 150, conform liderului de sindicat. Acesta spune că datorită creșterii cantității de sfeclă de zahăr din acest an, campania de producție va dura aproximativ patru luni. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu