Majorări salariale de 10% la categoriile cu venituri mici; decontări pentru ochelari, în limita a 500 de lei

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, că a fost pus în transparență un act normativ care prevede majorări salariale de 10%, în două tranșe, pentru categoriile cu venituri foarte mici, dar și decontări de ochelari, în limita a 500 de lei.

“A fost pusă în transparență (ordonanța, n.r.) (...) Este o cerință europeană cu decontările pentru ochelari până în suma de 500 lei; iar restul vorbim de majorări de 5% și 5% categoriilor care nu au primit, celor care au venituri foarte mici”, a spus premierul, în cadrul unei conferințe de presă.

Marcel Ciolacu a menționat că decontarea ochelarilor de vedere trebuie realizată pentru toate categoriile, nu doar pentru magistrați.

“Nu putem face legi pentru o anumită categorie, doar că ne putem... ne putem judeca între noi și ne putem da dreptate. Guvernul trebuie să acopere întreaga umbrelă. Guvernul își permite 500 lei să fie decontați. Normal, cu un consult oftalmologic, că dacă n-ai nevoie, nu îți iei ochelari”, a precizat el.

Ciolacu a mai afirmat că Guvernul nu își permite majorări salariale mai mari pentru angajații din muzee sau bibliotecari.

“În acest moment, din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanțelor, Guvernul României atâta își permite. Ea (ordonanța, n.r.) este pusă în transparență. Dar eu vă spun că Guvernul României - ceea ce mi-a transmis mie Ministerul de Finanțe - este că acest efort bugetar și-l poate permite România în acest moment. Și eu cred că de la începutul anului, această abordare a fost una corectă și echilibrată”, a mai adăugat șeful Guvernului.

În ce privește reorganizarea ministerelor, premierul Ciolacu a declarat că “foarte multe” astfel de proiecte “sunt în transparență” și că s-au coordonat cu Ministerul Justiției, astfel încât “să nu vină în avalanșă”.

foto: freepik.com

Lasă un comentariu