Vocea Kremlinului: Zelenski “alunecă în isterie”, dorind ca Occidentul să se implice direct în război

Distribuie pe:

Kremlinul a declarat marți că cel mai recent apel al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru mai mult ajutor occidental și implicare în conflict se datorează situației “extrem de nefavorabile” a Ucrainei pe câmpul de luptă.

“Diverși reprezentanți ai regimului de la Kiev și Zelenski însuși au făcut multe declarații în ultimele zile, alunecând, de multe ori, în isterie. Acest lucru se datorează poziției extrem de nefavorabile a forțelor regimului de la Kiev, pe câmpul de luptă”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit NBC News.

Acesta a declarat reporterilor că noile livrări de arme nu vor schimba în niciun fel dinamica războiului: “Acest lucru se datorează și situației destul de dificile în care se află armata ucraineană, în ciuda întregului ajutor promis. Livrările nu sunt atât de regulate pe cât s-a sperat. Și, cel mai important, există o înțelegere tot mai mare că, chiar dacă ritmul aprovizionării militare este restabilit, acest fapt nu va permite armatei ucrainene să schimbe dinamica pe front. Această înțelegere este tot mai evidentă, dar nu adaugă încredere sau judecată echilibrată reprezentanților regimului de la Kiev”, a adăugat el.

Comentariile lui Peskov vin după ce Zelenski a declarat luni pentru Reuters că încearcă să-i implice mai direct pe partenerii Ucrainei, cerându-le să ajute la interceptarea rachetelor rusești și să permită Ucrainei să folosească arme occidentale împotriva echipamentelor militare rusești la graniță, precum și ținte de pe teritoriul rus.

El a declarat că înțelege, totuși, faptul că partenerii se feresc “să se pună” cu Rusia: “Este o chestiune de voință. Dar toată lumea spune un cuvânt care sună la fel în toate limbile: toată lumea se teme de escaladare”.

Zelenski a declarat pentru Reuters că situația de pe linia frontului s-a stabilizat în ultima săptămână, deși a recunoscut că forțele Ucrainei au fost într-o poziție mai dificilă după ce Rusia a lansat o nouă ofensivă în nord-est. (sursa - cnbc.com/24/05/21/ukraine-war-…) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu