Perspective noi de colaborare între UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitatea de Stat din Republica Moldova

Distribuie pe:

Un grup de studenți și cadre didactice de la Universitatea de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Chimie Și Tehnologie Chimică, au efectuat, la finele săptămânii trecute, o vizită de studiu la UMFST “G.E. Palade” Târgu Mureș, Facultatea de Farmacie, ocazie cu care au apreciat infrastructura didactică și de cercetare a facultății, calitatea învățământului și facilitățile multiple ale campusului universitar.

Pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre cele două universități în domeniile chimie și tehnologia produsului cosmetic, dar și în alte domenii, cadrele didactice aflate în vizită au avut întâlniri cu Prorectorul Relații Internaționale, Rețele Universitare și Relații Publice, directorul Departamentului Relații Internaționale și cu reprezentanți ai conducerii Facultății de Farmacie.

“Vizita colegilor noștri împreună cu studenții de la Universitatea de Stat din Moldova este o nouă oportunitate pentru dezvoltarea parteneriatului existent, care vizează atât promovarea schimburilor academice de cadre didactice și studenți, colaborarea în cercetare și proiecte comune, cât și consolidarea legăturilor culturale profunde.

Dezvoltarea colaborărilor externe este o preocupare prioritară a UMFST “G.E. Palade” Târgu Mureș, iar parteneriatul cu universitățile din Moldova este unul strategic, de aceea considerăm binevenite toate inițiativele prin care putem să extindem și să dezvoltăm aceste relații”, a declarat prof. univ. dr. Mihaela Kardos, prorector Relații Internaționale, Rețele Universitare și Relații Publice, UMFST “G.E. Palade” Târgu Mureș.

Lasă un comentariu