S-a dat în folosință primul capăt de linie modern din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Primăria Târgu Mureș a inaugurat capătul de linie care utilizează cele mai noi tehnologii, situat pe strada Livezeni. Revoluția în reorganizarea transportului public este în plină desfășurare în oraș, având ca scop să ofere condiții moderne și confortabile, și care să fie o alternativă reală la utilizare a autoturismelor.

Primarul Soós Zoltán a declarat că investiția a reprezentat o provocare importantă pentru el. Aceasta nu este doar o simplă parcare pentru autobuze.

“S-a construit un post de transformare, care era necesar pentru încărcarea electrică a autobuzelor. O sală de așteptare cu aer condiționat și încălzire, un birou de vânzare a biletelor, o cameră separată pentru supravegherea autogării, respectiv: o toaletă pentru femei și una pentru bărbați” - a explicat primarul.

Costurile lucrărilor de construcție depășesc două milioane și jumătate de lei, la acestea adăugându-se costurile stațiilor de încărcare și ale postului de transformare, care ajung la 2,7 milioane de lei.

“Ca la toate proiectele pe care le-am început, și aici mai avem de lucru. Dar suntem deja mai aproape de obiectivul principal. Pasagerii pot aștepta autobuzul în condiții moderne și confortabile” - a rezumat primarul Soós la inaugurare.

Următorul pas planificat este realizarea unei parcări de tip Park&Ride, astfel încât oamenii să își lase mașinile acolo și să meargă în oraș cu autobuzul - pentru aceasta, primarul Soós Zoltán a solicitat colaborarea comunei Livezeni, sperând că vor exista progrese în curând și în această privință.

În ultimii ani, investițiile din Târgu Mureș au acordat o mare atenție aplicării celor mai moderne tehnologii, așa cum s-a întâmplat și în cazul autogării. Sistemele energetice ale stației sunt ecologice, fiind instalate și panouri solare. Acest lucru permite orașului să opereze tot mai multe autobuze electrice, contribuind semnificativ la îmbunătățirea calității aerului și la reducerea poluării fonice, făcând astfel orașul mai locuibil.

Municipalitatea lucrează la construirea a încă două capete de linii similare. Unul este situat lângă fosta fabrică Foto, iar celălalt lângă Azomureș. În curând vor fi și acestea date în folosință, după modelul stației de pe strada Livezeni.

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un comentariu