Ana Blandiana, distinsă cu Premiul “Prințesa de Asturia” pentru Literatură

Distribuie pe:

Poeta Ana Blandiana a reacționat pe rețelele de socializare, după ce i s-a acordat premiul “Prințesa de Asturia” pentru Literatură.

“Îmi este greu să-mi exprim emoția și recunoștința pentru marea onoare pe care o reprezintă pentru mine acordarea Premiului «Prințesa de Asturia», mai ales că - ca întotdeauna când primesc un premiu - nu pot să nu-mi amintesc de gândul lui Platon care recomanda încoronarea poeților cu lauri și alungarea lor din cetate. Dar dacă pentru mine poezia este, de fapt, o cale spre cetate, o cale de a rămâne, o cale de a însoți suferința altora?! Vă mulțumesc pentru ecoul pe care prestigiosul dvs. premiu îl va da ideilor mele și poemelor mele și care îl va amplifica în conștiința cititorilor spanioli din întreaga lume”, a transmis Ana Blandiana.

Premiile “Prințesa de Asturia”, decernate în fiecare an de Fundația prințesei moștenitoare a Spaniei, sunt însoțite de un cec în valoare de 50.000 de euro. Acest premiu se atribuie în opt categorii: arte, literatură, științe sociale, comunicare, științe umaniste, cooperare internațională, cercetare științifică și tehnică, sport.

Lasă un comentariu