Bună sara, gazdă bună

Distribuie pe:

Minunea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos este reînviată an de an, în apropierea Crăciunului, de colindători care aduc lumină în sufletele credincioșilor. Decembrie înseamnă colinde și sfânta așteptare a Nașterii lui Hristos. Iar colindele de început de decembrie se împletesc, pentru sufletul românesc, cu sentimentul iubirii de neam și cu aducerea aminte de cei care au luptat pentru ca noi, azi, să spunem, de oriunde am proveni și oriunde ne-am afla în lume, că suntem români, fii ai aceleiași Patrii-Mame.

În buna tradiție statornicită de multă vreme, în Protopopiatul Târgu-Mureș, au loc o serie de manifestări dedicate marelui praznic al Nașterii Domnului.

Parohia Târgu-Mureș VIII, Biserica de lemn cu hramul „Sfântul Gheorghe", a fost miercuri 10 decembrie 2014, gazda unui Concert de colinde, menit să păstreze tradițiile românești ce au stat mereu la baza identității naționale. Desfășurat sub genericul „Hristos se naște, măriți-L!", concertul de colinde, ajuns la ediția a IV- a, a surprins atât prin organizare, cât și prin numărul mare al participanților.

La inițiativa preotului Flaviu Șincan și a Consiliului și Comitetului Parohial, au răspuns chemării mai multe grupuri vocale: elevii clasei a IV-a A, de la Gimnaziul „Tudor Vladimirescu", îndrumător d-na învățătoare Steluța Turdean, elevii de la Școala Populară de Artă, îndrumător d-na prof. Gabriele Ferenț, copiii de la Complexul de Case de Tip Familial, Casa nr. 8, Sâncraiul de Mureș, instructor Doamna Camelia Sălăgean. Corala Consiliului și Comitetului Parohial, acompaniată de Musta Geza, elev la Liceul Tehnologic „Ioan Vlasiu" și Gheorghe Mozes, artist popular. Colindătorii au pregătit un repertoriu bogat, menit să ne introducă în spiritul sărbătorilor ce ne bat la ușă. Atmosfera concertului a fost întregită de un recital de colinde tradiționale românești, susținut de teologul artist Alin Huza.

La eveniment a fost prezent și părintele Gheorghe Șincan, care, în cuvântul rostit cu acest prilej, a subliniat faptul că sărbătoarea Nașterii Domnului este prin excelență evenimentul din istoria mântuirii, care aduce cea mai mare bucurie în sufletele și în casele credincioșilor, mai ales la noi, românii, unde credința și tradițiile sunt păstrate cu sfințenie.

La final, micuții colindători împreună cu toți ceilalți prezenți în sfânta biserică au fost răsplătiți cu daruri de organizatori.

Iar noi să ne dorim cu toții să prăznuim creștinește, să ne dorim să trăim Crăciunul cu Hristos, bucurându-ne și desfătându-ne cu El. Să trăim bucuria Nașterii minunate, cântând împreună cu îngerii: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!" (Luca 2, 14). Să ne dorim să-L întâmpinăm cu bucurie și să nu-L lăsăm singur. Să-I facem loc în inimile noastre și să-L primim cu dragoste.

Și ca un îndemn final ,,Hristos se naște, slăviți-L, Hristos din ceruri, întâmpinați-L, Hristos pe pământ, înălțați-vă. Cântați Domnului tot pământul și cu bucurie lăudați-L popoare, căci S-a preaslăvit!"

„La anul și la mulți ani!"

 

Lasă un comentariu