Proiect: SPOR DE PERICULOZITATE PENTRU RECUPERATORII NEUROPSIHICI!

Distribuie pe:

Angajații din centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică ar putea primi spor pentru condiții deosebit de periculoase, documentul vizând doar personalul din centrele reorganizate sau înființate după anul 2009, conform unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

În nota de fundamentare care însoțește documentul, se arată că personalul bugetar din centrele înființate anterior anului 2009 au beneficiat de sporul pentru condiții deosebit de periculoase, în baza actelor normative din acea perioadă: „Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice a prevăzut că personalul bugetar care a beneficiat de sporurile pentru condiții de muncă în decembrie 2009 va beneficia în continuare și în anul 2010 de aceste sporuri, păstrându-se în cuantumul avut. Această prevedere a fost preluată și ulterior, de actele normative din perioada 2010 - 2014. Astfel, personalul din centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, reorganizate după anul 2009 sau nou-înființate după anul 2009, nu beneficiază de sporul pentru condiții deosebit de periculoase, deoarece nu a beneficiat de acest spor în luna decembrie 2009".

Prin proiectul de ordonanță se propune ca, începând cu anul 2015, personalul din centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică reorganizate după 2009 sau înființate după acest an să beneficieze de sporul pentru condiții deosebit de periculoase, în mod similar ca și personalul din centrele de recuperare și reabilitare neuropshiatrică care în luna decembrie 2014 a beneficiat de acest spor, în măsura în care personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

De această prevedere ar urma să beneficieze 1.169 de persoane, iar efortul financiar suplimentar anual este estimat la 4.835.448 de lei.

Lasă un comentariu