55 de lei pentru fiecare licean din anii terminali

Distribuie pe:

Peste 362.500 de elevi aflaţi în anul şcolar 2015-2016 în ciclul superior al învăţământului liceal de stat, în clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a, vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru achiziţionarea de manuale şcolare în limita a 55 de lei pentru fiecare elev.

Măsura are scopul să contribuie la creşterea calităţii procesului educaţional, prin accesul elevilor din ciclul liceal superior la resurse educaţionale.

Pentru decontarea cheltuielilor de achiziţionarea a manualelor şcolare, elevii înmatriculaţi în clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a depun la secretariatul unităţii de învăţământ o solicitare scrisă, însoţită de factura fiscală, din care reies numele elevului (părintelui sau tutorelui legal instituit), informaţiile referitoare la manualele achiziţionate (suma achitată, titlul, autorii, editura, după caz).

Unităţile de învăţământ decontează până la data de 18 decembrie 2015 sumele cheltuite pentru achiziţionarea manualelor şcolare care se regăsesc în lista aprobată de Ministerul Educaţiei, pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul.

Lasă un comentariu