ANIVERSARE PRILEJUITĂ DE DESCHIDEREA „ATELIERULUI DE PREZENTARE ŞI A MUZEULUI PETRY"

Distribuie pe:

Ziua de 21 octombrie 2015 a fost una importantă pentru angajaţii firmei mureşene Petry, o firmă care a sărbătorit 25 de ani de la înfiinţarea în anul 1990 a Societăţii „Primacom", cunoscută sub numele Petry, succesorul fabricii de salamuri şi mezeluri, fondată în anul 1879 de către străbunicul actualului administrator Petry Sigmond.

După ce prezentatoarea evenimentului a salutat familia Petry, pe toţi participanţii, a luat cuvântul administratorul firmei Petry Endre care spunea: „Conducerea firmei se află în mâna celei de a noua generaţii, familia s-a pregătit pentru această sarcină deosebită. Nu suntem perfecţi, însă urmăm exemplul strămoşilor noştri, cunoştinţele profesionale şi, nu în ultimul rând, avem puterea să muncim pentru continuarea tradiţiei multiseculare".

Din istoricul acestei societăţi, în muzeul deschis cu acest prilej am găsit citatul „Din secolul al 18-lea dezvoltarea ştiinţei şi a tehnologiei au adus pe meleagurile noastre industrializarea cărnii, Sigismund

Petry înfiinţează Fabrica de Mezeluri şi Salam, punând bazele firmei conduse de familia Petry. „De menţionat că firma are între 200 şi 300 de angajaţi, 24 de magazine pe teritoriul judeţelor Mureş, Cluj şi Harghita şi prelucrează carne de porc, de oaie şi bovină.

Au mai luat cuvântul Varga Pal Zsolt, administrator, Vasi Pop, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie al Judeţului Mureş, care a oferit firmei Diploma şi trofeul de excelenţa, Soos Zoltán, director al Muzeului Judeţean Mureş, şi dr. Zsigmond Pál Barna, consul general al Ungarie la Miercurea Ciuc.

Petry Endre, patronul firmei, a mulţumit breslei măcelarilor care există şi tuturor celor care au sprijinit firma pentru sărbătoarea de azi şi pentru realizarea muzeului.

În final a fost tăiată panglica inaugurală a muzeului, a fost demonstrată prepararea produselor şi vizitat muzeul care este unic în Transilvania.

Lasă un comentariu